Veckorapport vecka 14 2014

Veckan startade starkt för Stockholmsbörsen, men avslutades lite mer vankelmodigt. Summa summarum ändå en riktigt bra vecka för aktieägarna, där OMXS30 stängde upp med +1.7%. Sedan årsskiftet är index upp med +2.8%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är positiv enligt Onsdagsfondens indikator, liksom den kortare dagstrenden som återigen slog om.

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus att behålla och göra nya insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den kortare dagstrenden är mer ”fladdrig” och kan bara bedömas efter om den bekräftar den längre trenden eller om den pekar åt motsatt håll, vilket är en varningssignal. Just nu är dagstrenden återigen positiv, vilket bekräftar den längre trenden.

För Onsdagsfonden Sundry innebar veckan en stängd position med realiserad vinst som gav andelsvärdet en knuff med +1.2% till 157.39. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +6.3%. Kvarvarande positioner utvecklas fortsatt positivt och nästa stängning sker om två veckor.

Onsdagsfonden PPM är upp+4.1% sedan årsskiftet efter en vecka på +2.6%. Inga ändringar av fonder är aktuella.