Ändrade placeringsstrategier för Onsdagsportföljerna

time to change written by hand

Bild från thinkingBIGGER

Jag har analyserat strategierna för Onsdagsportföljerna, exklusive Good Options, och funnit att de lider av en svaghet, nämligen att det ibland tar för lång tid innan innehavet viktas över till aktiefond. Det är ingen nyhet för trendföljande strategier som generellt har utmaningen med eftersläpning att brottas med. Vad jag funnit är att entrynivån med dagens strategier ibland blir för dålig (läs för dyr inköpskurs), särskilt när trenden vänder upp efter en snabb nedgång/korrektion. Just detta läge befinner vi i oss nu.

Jag kommer därför att komplettera strategierna med tre så kallade entryvillkor, eller köpsignaler om man så vill. De är utformade för att ge köplägen på svaghet i stigande trend samt fånga trendomslag tidigare. Ingen av dem kommer att ha någon extraordinär träffsäkerhet, men de kommer tillsammans med de nuvarande reglerna att över tid ge bättre köpnivåer och därmed avkastning. Tillsammans med exitmetoden Chandelier, som i mina ögon fortfarande är en av de bästa, blir det mer balanserade strategier.

Konkret innebär det att jag uppdaterar strategibeskrivningarna under veckan, samt att jag väljer att ignorera den signal om köp som nuvarande strategier givit (tre veckors neutral trend efter negativ). De uppdaterade strategierna sjösätts omedelbart och ger förhoppningsvis köpsignal vid en kommande rekyl. De kompletterande entryreglerna baseras på dagsdata och kan ge köpsignaler när som helst under veckan. Jag kommer naturligtvis att publicera information så snart en köpsignal är på plats.

3 tankar om “Ändrade placeringsstrategier för Onsdagsportföljerna

  1. Pingback: Ändrade placeringsstrategier för Onsdagsportföljerna - AKTIEFEED

Kommentarer är stängda.