Glädjeskutt på börsen

Emmanuel Macron, head of the political movement En Marche !, or Onwards !, and candidate for the 2017 French presidential election, gestures to supporters after the first round of 2017 French presidential election in Paris

Bild från Reuters

Kurserna på Stockholmsbörsen steg ordentligt idag, i sällskap med övriga börser i Europa. Köparna strömmade till i ett lättnadsrally efter den första omgången av det franska presidentvalet, samt bättre rapporter än förväntat. Även i placeringsklubbens portfölj blev det lite drag då flera säljoptioner kunde köpas tillbaka med vinst. Nu inväntar jag en rekyl innan jag säljer nya säljoptioner, och samtidigt bevakar jag förstås de sålda köpoptionerna och är beredd på justeringar om OMXS30-index fortsätter uppåt.

I en positiv börstrend är sannolikheten för att köpsidan visar sig starkast i allmänhet större än vice versa. Hur långt kurserna når innan en större rekyl eller till och med trendvändning går inte att svara på, man kan bara gissa, och det ska man inte låta styra beslut om placeringar. För att skydda kapitalet och samtidigt få chansen att låta vinsterna växa låter vi istället vår exitmetod avgöra när det är dags att kliva av. Argument om att aktievärderingarna är höga, den geopolitiska situationen instabil eller att räntemiljön lägger grunden för fortsatt uppgång kommer att fortsätta vara en stor del av informationsflödet. Istället för att anta och försöka förutse sparar vi tid och energi samt håller känslorna i styr genom att hålla oss till vår placeringsstrategi.

En tanke på “Glädjeskutt på börsen

  1. Pingback: Glädjeskutt på börsen – Aktiefeed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.