Position i OMXS30 justerad 2016-08-31

justera

Nu har jag justerat positionen i såld köpoption OMXS30 med lösen september 1420. Det var nödvändigt då index hade nått en bra bit över lösenpris och idag hittills noterats närmare 1430. Tekniken jag använde är ännu en gång en så kallad rullning, där man köper tillbaka den sålda köpoptionen och säljer en med högre lösenpris, i en senare lösenmånad. Som ett resultat har Onsdagsfonden Good Options nu en såld köpoption med lösen 1470 i november. Om index håller sig under den nivån fram till lösen förfaller alltså optionen värdelös.

Justeringen/rullningen innebär att man realiserar en förlust på den första optionen som man köper tillbaka. Samtidigt skapar man sig en intäkt genom den nya sålda optionen, men får vänta ytterligare några veckor på att kunna realisera den genom att köpa tillbaka eller låta den förfalla värdelös. Så länge börstrenden är negativ eller i vart fall inte positiv är det sunt att fortsätta att rulla köpoptioner, men när den slår om till positiv bör man istället överväga att vända positionen, så att man säljer säljoptioner istället, alternativt köper terminer i index för att neutralisera den sålda optionens värdeökning.

För placeringsklubbens delägare innebär justeringen en värdeminskning på ca -0,9%, och att den förväntade vinsten på hela affären skjuts framåt i tiden till november. Att ta förluster är naturligt och hör till spelet när man bedriver äkta aktiv förvaltning och inte hoppas på att marknaden ska uppträda på ett sätt som ger en vinst till slut, bara man är passiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.