I väntan på Brexit

brexit2.jpg

Så är dagen här för Storbritanniens folkomröstning om att stanna kvar i EU eller lämna. Tidigare opinionsundersökningar som visade på en majoritet för att lämna togs som orsak till oroliga marknadsrörelser, och nu i veckan sägs börserna gå starkt på undersökningar som visar på motsatsen. Det är alltid vanskligt att söka sådana här kausala samband, men helt klart innebär stora händelser alltid turbulens i informationsspridningen som är en viktig del av prisbildningen. Det råder påtaglig oklarhet om vad som sker efter Brexit-omröstningen, men normalt brukar marknaden gilla att just osäkerhet tas bort från agendan.

För Onsdagsfonden Good Options har jag stängt ett par positioner i råvarumarknader för att hålla krutet torrt och kunna agera på överdrivna rörelser när utfallet av omröstningen väl är känd.

volatility exit.jpg

Ett gammalt talesätt på börsen lyder ”buy the rumour, sell the news”, och nu när kurserna stigit inför händelsen bör uppsidan vara begränsad. Visst kan det bli ett glädjeskutt, men vi är ju då bara tillbaka till ruta ett, vilket brukar få kurserna att nyktra till. Optionspriserna är överlag höga och med kursrusningar då marknadsaktörerna smälter information kan det dyka upp fina tillfällen att ta nya positioner.

Den befintliga vaggan i OMXS30, på 1420 respektive 1180, ligger oförändrat kvar. På kort sikt är risken att index når det övre benet, som då kommer att behöva justeras. Stockholmsbörsen håller stängt i morgon fredag då det är midsommarafton, så det kan bli en rejält svängig dag på måndag. Trevlig midsommar!

midsommardans.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.