Veckorapport vecka 19 2016

Veckan startade med ett markant köptryck på börserna världen över. Därefter kom en liten svacka men en stark avslutning i fredags resulterade i plus på många marknader. Priset på olja steg, liksom dollarn, medan räntorna föll.

Stockholmsbörsens OMXS30-index steg med +1.1% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är utvecklingen -8.5%, exklusive utdelningar.

konsum.png

En starkare siffra för detaljhandelsförsäljningen i USA än väntat i fredags räckte inte till för att få dagen att sluta på plus. Istället tilltog säljtrycket mot slutet och USA-börserna slutade med påtagliga nedgångar. Nästa börsvecka kan på grund av det komma att öppna med vikande kurser.

Onsdagsfonden Good Options

Valutasäkringen gav en positiv effekt om +0.2% på andelsvärdet.  En såld vagga i OMXS30 etablerades genom att sälja en köpoption under börsuppgången i början av veckan.

Andelsvärdet ökad med +0.2% jämfört med förra fredagen, och slutade på 238,6866. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +7.0%.

De flesta av positionerna i den amerikanska portföljen har en ganska lång tid till förfall, från slutet av juli till oktober. Det kommer därför ta ett tag innan det blir aktuellt att avsluta dem. Likaledes ser det ut att dröja till slutet av juni eller början av juli innan det händer något i portföljen av optioner i OMXS30, om inte index rör sig kraftigt uppåt eller nedåt från nuvarande nivå..

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är upp +0.7% sedan årsskiftet, efter en vecka på i stort sett oförändrat. Ingen förändring av fondinnehavet är aktuell.

Trendindikatorn

Onsdagsfondens trendindikator visar fortsatt negativ trend för OMXS30. Trenden för världsindex, baserat på iShares MSCI Word Index Fund, är fortsatt neutral. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2016-05-13

ISHARES MSCI WORLD INDEX FUND 2016-05-13Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30  föll något i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på drygt+/-4.3% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna. Vi är i en väldigt volatil marknad.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2016-05-13

Exit

Ingen exit är aktuell då Onsdagsfonden PPM ligger placerad i räntefond.

Den stora bilden

Trendindikatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2016-05-13.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.