Veckorapport vecka 14 2016

Vi lägger en rätt så turbulent vecka bakom oss, där tunga utdelningar och viss oro bland aktörerna bidrog till en rätt så knackig börs fram till och med torsdagen. Men fredagen startade starkt, för att sedan övergå till en bred och massiv uppgång där köpare och säljare aldrig tittade bakåt. Återigen var det en centralbank som lyfte stämningen, denna gång i form av Fed, där en ledamot uttalade sig om att man måste ta det varsamt med framtida räntehöjningar. Nämnas bör också HM som lämnade en rapport som togs emot väl, och påverkade OMXS30 mycket.

the new ease

Stockholmsbörsens OMXS30-index ökade med +0.5% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är utvecklingen -5.7%, exklusive utdelningar.

I veckan drar rapportperioden igång, med det amerikanska bolaget Alcoa först ut som vanligt. USA-börserna föll tillbaka en del i den avslutande handeln i fredags, efter en tidvis stark utveckling. Efter en remarkabel slutdag för OMXS30 kan vi få se en rekyl i början på nästa vecka, eller åtminstone en lugnare utveckling.

Onsdagsfonden Good Options

Valutasäkringen gav i veckan ett positiv bidrag till andelsvärdet med +0.1%. Den starka börsutvecklingen i fredags gjorde att priset på säljoptioner snabbt sjönk, och en utfärdad säljoption maj 1150 i OMXS30 kunde köpas tillbaka med vinst.

Andelsvärdet steg med +0.6% jämfört med förra fredagen, och slutade på 232,9777. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +4.4%.

Nästa fredag är det lösendag för april-optioner, och en position med såld säljoption kommer att stängas. Sedan är det sex veckor kvar till lösen i maj, där portföljen har en justerad position i såld köpoption 1440 som förfaller.

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är upp +0.2% sedan årsskiftet, efter en vecka på +0.1%. Ingen förändring av fondinnehavet är aktuell.

Trendindikatorn

Onsdagsfondens trendindikator visar fortsatt negativ trend för OMXS30. Trenden för världsindex, baserat på iShares MSCI Word Index Fund, är fortsatt neutral. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2016-04-08.png

ISHARES MSCI WORLD INDEX FUND 2016-04-08Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30  fortsatte att falla, trots en del turbulens i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på knappt +/-4.6% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna. Vi är i en väldigt volatil marknad.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2016-04-08

Exit

Ingen exit är aktuell då Onsdagsfonden PPM ligger placerad i räntefond.

Den stora bilden

Trendindikatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2016-04-08.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.