Veckorapport vecka 12 2016

Glad påsk! Med tanke på veckans fruktansvärda händelser i Bryssel, som en otäck påminnelse om att det inte verkar finnas några gränser för människans förmåga till grymheter, känns det lite futtigt att författa denna rapport. Men ett sätt att hedra de som fallit offer är att leva vidare som vanligt, samtidigt som jag naturligtvis skänker många tankar till de som drabbats.

Det blev en riktigt sur börsvecka i framför allt Europa. Det är inte konstigt att vi får se en rekyl efter den senaste tidens snabba och kraftiga uppgång. Många placerare ville nog säkra vinster och dra ned på exponering över påskens långhelg.

glad påsk

Stockholmsbörsens OMXS30-index föll tillbaka med -3.3% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är utvecklingen -7.0%, exklusive utdelningar.

USA-börserna fortsätter att visa styrka och kanske kan ge Europa en positiv injektion när handeln kommer igång efter påsk. Veckan som kommer avslutas det tredje kvartalet, och därefter inväntar vi kvartalsrapporter som ger massor med ny information till marknaden.

Onsdagsfonden Good Options

Valutaeffekten var försumbar i veckan. En position i såld köpoption i guld kunde i slutet av veckan köpas tillbaka med vinst.

Andelsvärdet steg med +0.2% jämfört med förra fredagen, och slutade på 231,8798. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +3.9%.

Det är tre veckor kvar till position i såld säljoption OMXS30 kan stängas och åtta veckor kvar till den justerade sålda köpoptionen förfaller, förutsatt att index håller sig under 1440 i denna period, och helst över 1240 ett par veckor till. I så fall kommer andelsvärdet att få en skjuts uppåt vid båda dessa tillfällen.

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är oförändrad sedan årsskiftet, efter en vecka på +/-0%. Ingen förändring av fondinnehavet är aktuell.

Trendindikatorn

Onsdagsfondens trendindikator visar fortsatt negativ trend för OMXS30. Trenden för världsindex, baserat på iShares MSCI Word Index Fund, är fortsatt neutral. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2016-03-24.png

ISHARES MSCI WORLD INDEX FUND 2016-03-24Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 steg i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på drygt+/-4.8% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna. Vi är i en väldigt volatil marknad.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2016-03-24.png

Exit

Ingen exit är aktuell då Onsdagsfonden PPM ligger placerad i räntefond.

Den stora bilden

Trendindikatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2016-03-24.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.