Veckorapport vecka 52 2015

God fortsättning önskar Onsdagsfonden alla och envar!

god fortsättning

Så kom då äntligen det efterlängtade julrallyt på börsen, sannerligen i den elfte timmen. Efter en tveksam veckostart fick vi en rejäl uppgång i onsdags och kunde fira in julen med en positiv vecka. Även de så nedtryckta energimarknaderna med olja i spetsen klättrade uppåt.

Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde veckan på +1.7% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är utvecklingen -1.2%, exklusive utdelningar.

Nu stundar årets sista vecka och osäkerheten är fortsatt stor. Julrallyt kom förvisso, men de amerikanska börserna backade ordentligt i den avslutande terminshandeln. Slaget mellan ängslan och girighet fortsätter, där köpare och säljare fortsatt söker nya positioner. I den rådande volatila marknaden finns det gott om utrymme för rusningar både upp och ned, och den enklaste gissningen är att vi just kommer att få se ett antal dagar med väldigt slagig handel, innan tonen för början av 2016 måhända sätter sig.

Onsdagsfonden Good Options

Valutasäkringen gav ett negativt utfall på -0.3% i veckan. Sålda optioner i bomull och socker kunde köpas tillbaka med vinst.

cotton

Andelsvärdet steg med +0.2% jämfört med förra fredagen, till 222,9493. Sedan årsskiftet har andelsvärdet ökat med +22.2%.

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är ned -2.0% sedan årsskiftet efter en vecka på +/-0.0 %. Ingen förändring av fondinnehavet är aktuell.

Trendindikatorn

Onsdagsfondens trendindikator visar fortsatt negativ trend för OMXS30, liksom för världsindex, baserat på iShares MSCI Word Index Fund. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2015-12-23

ISHARES MSCI WORLD INDEX FUND 2015-12-24Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 sjönk påtagligt i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på drygt +/-4.4% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna. Vi är fortfarande i en mycket volatil marknad.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2015-12-23

Exit

Ingen exit är aktuell då Onsdagsfonden PPM ligger placerad i räntefond.

Den stora bilden

Trendindkatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2015-12.23.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.