Veckorapport vecka 47 2015

Då var det dags för en riktigt stark börsvecka igen, humöret på finansmarknaderna är mer ombytligt än vanligt känns det som. Veckans uppgång byggdes huvudsakligen i tisdags, då europabörserna gick starkt, kanske lugnade av de begränsade finansmarknadsreaktionerna på helgens tragedi i Paris. AstraZeneza och Ericsson gick också start, och väger ju tungt i Stockholmsbörsens OMXS30-index som stängde veckan på starka +3.1% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är utvecklingen +3.9%, exklusive utdelningar.

Dollarn klättrade vidare uppåt, med förnyad press på råvarumarknaderna överlag. Oljan är nu ännu närmare sin bottennotering i augusti. Vi är nu inne i en historiskt stark börssäsong, samtidigt som vi kommer närmare en allt mer trolig räntehöjning i USA. I veckan som kommer är det Thanksgiving i USA och finansmarknaderna håller stängt där på torsdag. Veckorna kring denna helgdag har varit en god tid för aktieplaceringar. Många år har man fått en fin avkastning om man köper aktier i USA runt den 12-19 november och säljer den 6 december.

Onsdagsfonden Good Options

Dollarn stärktes mot kronan ungefär som i dollarindex , vilket innebär att valutasäkringen gav ett neutralt utfall i veckan. I övrigt var det händelselöst, och vi avvaktar närmast kommande optionslösen i december. Under de närmaste fyra veckorna räknar jag med att kunna stänga ett par positioner med gott resultat.

Andelsvärdet var i stort sett oförändrat jämfört med förra fredagen, på 220.9392 . Sedan årsskiftet har andelsvärdet ökat med +21.1%.

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är ned -1.8% sedan årsskiftet efter en vecka på +/-0.0 %. Ingen förändring av fondinnehavet är aktuell.

Trendindikatorn

Onsdagsfondens trendindikator slog efter veckan om till neutral trend för OMXS30 liksom för världsindex, baserat på iShares MSCI Word Index Fund. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2015-11-20.png

ISHARES MSCI WORLD INDEX FUND 2015-11-20
Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 föll tillbaka i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på drygt +/-4.1% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2015-11-20

Exit

Ingen exit är aktuell då Onsdagsfonden PPM ligger placerad i räntefond.

Den stora bilden

Trendindkatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2015-11-20.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.