Veckorapport vecka 45 2015

usa-economy

Kurserna steg på bred front i veckan, där den stora händelsen var den amerikanska sysselsättningsstatistiken i fredags. Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde veckan på +1.8% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är utvecklingen +4.2%, exklusive utdelningar.

Konjunkturläget i USA ser ut att bli allt ljusare, vilket ökar förväntningar på kommande räntehöjningar. Dollarn får också en ordentlig skjuts uppåt, vilket i sin tur pressar råvarumarknader och är positivt för exportberoende länder som Sverige.

Utsikterna för nästa vecka är oklara och det återstår att se om det finns bränsle för fortsatta uppgångar eller om vi får se en rekyl. De amerikanska börserna har gått väldigt starkt på kort tid och är uppe på samma nivå som innan nedgången i augusti. Med en räntehöjning som smyger allt närmare borde vi se en korrigering där. Samtidigt är vi nu inne i en period som historiskt varit stark för börser.

Onsdagsfonden Good Options

Dollarn stärktes rejält mot kronan i veckan och trots valutasäkringen blev det ändå en positiv effekt för portföljinnehavet i USA. I övrigt var det händelselöst.

Andelsvärdet steg med +0.4% jämfört med förra fredagen, till 221.2053. Sedan årsskiftet har andelsvärdet ökat med +21.2%.

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är ned -1.8% sedan årsskiftet efter en vecka på +/-0.0 %. Ingen förändring av fondinnehavet är aktuell.

Trendindikatorn

Onsdagsfondens trendindikator slog efter veckan om till neutral trend för OMXS30. Den neutrala trenden är intakt för världsindex, baserat på iShares MSCI Word Index Fund. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2015-11-06

ISHARES MSCI WORLD INDEX FUND 2015-11-06Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 fortsatte falla i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på drygt +/-4.0 % givet utvecklingen de senaste 12 veckorna.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2015-11-06

Exit

Ingen exit är aktuell då Onsdagsfonden PPM ligger placerad i räntefond.

Den stora bilden

Trendindkatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2015-11-06

2 tankar om “Veckorapport vecka 45 2015

    • Tack Roger,

      Det är tack vare läsare som dig jag får inspiration att fortsätta driva bloggen, även om inläggsproduktionen gått ned. Dessutom är det en kanal för delägarna i placeringsklubben, så engagemanget kommer inte att svikta! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.