Galna tider på börsen

asian crash

Det är inte utan att man börjar undra vad som händer på börserna och de finansiella marknaderna, när kurserna rasar 5-10% på enskilda dagar. Flockbeteenden förstärks av handelsalgoritmer och högbelånade portföljer som snabbt måste kliva ur när kurserna viker. Nedgångar sker ofta under rätt dramatiska former, och vi har sett liknande rörelser flera gånger sedan 1987. Frågan är om vi nu inleder en längre nedgång eller om vi snabbt kommer att studsa upp som vi gjorde efter oktober förra året.

OMXS30 stängde under min exitnivå för Onsdagsfonden PPM och då säljer jag av aktiefonden utan att fundera på sannolikheten för vidare upp- eller nedgång. Jag kommer att köpa igen då trendindikatorn visar positiv trend. Denna försäljning lär ge ett dåligt utfall med tanke på det branta raset igår, men sådant är livet som placerare. Ibland har man tur med tajmingen, ibland otur. På sikt jämnar det ut sig. Jag har nu skyddat kapitalet mot eventuell börsnedgång men står som sagt beredd att gå in igen.

För Onsdagsfonden Good Options var gårdagen naturligtvis en utmaning, då OMXS30 ett tag var väldigt långt under den sålda säljoptionens lösenkurs samtidigt som dollarkursen påverkade andelsvärdet negativ. Samtidigt ser jag direkt värdet av att vara diversifierad i flera marknader och ha dragit ned risken per marknad i tider som dessa. Dock var det nödvändigt att justera den sålda säljoptionen i OMXS30, vilket realiserade en förlust som kortsiktigt drar ned resultatet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.