Veckorapport vecka 33 2015

Dramatiken i kursutvecklingen på världens börser kom tillbaka med besked, i samband med Kinas agerande i sin valuta. Stockholmsbörsens OMXS30-index hade mer än 1% kursförändringar fyra av fem handelsdagar och stängde -1.6% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är uppgången +8.4%.

kinesisk-valuta-renminbi-yuan-för-bakgrund-25219620

Onsdagsfonden Good Options

Denna vecka påbörjades handeln i råvarumarknader och optioner såldes i naturgas, kaffe, vete och socker. Kursnedgången i OMXS30 gjorde att den sålda köpoptionen kunde köpas tillbaka och positionen stängas med vinst. Andelsvärdet steg med +0.6% jämfört med förra fredagen, till 216.4039 . Sedan årsskiftet har andelsvärdet ökat med +18.6%.

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är upp +8.0% sedan årsskiftet efter en vecka på -1.7%. Inga förändringar av fonder är aktuella.

Trendindikatorn

Trenden för OMXS30 enligt Onsdagsfondens trendindikator har slagit om till neutral. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2015-08-14Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 steg i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på drygt+/-3.3% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2015-08-14

Exit

Aktuell Chandelier-exit för Onsdagsfonden PPM är 1515.08, vilket är 4.5% under veckans stängningskurs. En högre högsta notering sedan köp gjorde att exiten flyttades uppåt, trots att volatiliteten steg.

En veckostängning under Chandelier-exiten innebär att man säljer av placeringen. Exitnivån flyttas upp i takt med högre högsta-noteringar och/eller lägre Average True Range (lägre volatilitet), men aldrig ned. Förr eller senare kommer alltså exitnivån att träffas vid en nedgång.

Den stora bilden

Trendindkatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2015-08-14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.