Goodbye Onsdagsfonden OMX, hello Onsdagsfonden Good Options

options

Nu är jag igång med handeln i andra marknader än OMXS30 och har gjort de första placeringarna. Därmed är det dags att introducera Onsdagsfonden Good Options som ersättare för Onsdagsfonden OMX. Jag tycker namnet är en rolig kombination av det faktum att en såld option oftast ger vinst och därmed är en bra option, samt att placeringsklubben där jag förvaltar kapitalet efter strategin är ett bra val för placeringar.

Onsdagsfonden Good Options är alltså det nya namnet på den placeringsstrategi där jag säljer optioner i många olika marknader för att dra in regelbundna vinster. OMXS30 är fortfarande den största marknaden för placeringsklubben, med ungefär 75% av kapitalet, men jag räknar med att andelen minskar till omkring 50% inom det närmaste året. Det kommer att ta ett tag innan placeringar i de nya marknaderna ger avtryck i resultatet, då jag säljer optioner som har mellan 2-6 månaders löptid kvar och det tar ett tag innan värdet sjunker tillräckligt för att köpa tillbaka dem. Däremot kommer valutaeffekten att märkas direkt, då svenska kronor växlats till amerikanska dollar.

För den som är intresserad av att handla med optioner i råvaror, valutor och ränteinstrument kan jag rekommendera att verkligen sätta sig in i hur den så kallade futures-marknaden fungerar och kanske framför allt bekanta sig med det myller av symboler som finns för de olika marknaderna och lösenmånaderna. Det är lätt att bli förvirrad de första gångerna man startar en handelsapplikation och ska navigera sig fram till det man vill handla. I det läget är det viktigt att ha stöd av en bra mäklare, och jag kan varmt rekommendera DeCarley Trading i det avseendet. Carley Garner är mycket kunnig och delar gärna med sig av sina kunskaper i ett fantastiskt tempo och med ett trevligt bemötande.

3 tankar om “Goodbye Onsdagsfonden OMX, hello Onsdagsfonden Good Options

  1. Hej! Har ett ISK-konto på Avanza. Hur gör jag för att handla andelar i den nya fonden ”onsdagsfonden good options”. Finns den valbar i fondlistan snart? Vilken avgift tar fonden ?

    • Hej Jan,

      Onsdagsfonden Good Options är ännu ingen riktigt fond utan en strategi som jag baserar placeringsklubben på. På sikt är mitt mål att gå från en placeringsklubb till en fond. Det kräver mer kapital, tillstånd etc. och även intäkter i form av förvaltningsavgifter. Så tyvärr finns det idag ingen möjlighet att investera i Onsdagsfonden Good Options från ISK eller annat fondsparande. Det krävs att man blir medlem/delägare i placeringsklubben.

      I dagsläget tar jag inga avgifter för förvaltningen i placeringsklubben, men i takt med att verksamheten växer kan jag komma att ta ut en blygsam avgift för att täcka mina kostnader. I en framtida fond är min avsikt att ta ut en avgift på den avkastning jag skapat, till exempel 20% av värdeökning. Inga fasta avgifter och jag skulle dessutom ha ett återbäringssystem som innebär att överskott från verksamheten delas ut till fondandelsägare.

  2. Pingback: Att placera i råvarumarknader « Onsdagsfonden

Kommentarer är stängda.