Veckorapport vecka 32 2015

Vi lägger en rätt så stillsam börsvecka bakom oss, där Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde -0.2% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är uppgången +10.1%.

Den kommande räntehöjningen från Federal Reserve var fortsatt i fokus, liksom de sjunkande råvarupriserna, framför allt oljan.

crude_oil

Det blir spännande att se vad som hamnar i fokus kommande månader innan rapporterna för det tredje kvartalet börjar ramla in i oktober. Räntor och skuldnivåer är fortsatt lågoddsare, samt råvaror förstås.

Onsdagsfonden OMX

För Onsdagsfonden OMX togs inga nya positioner, men däremot har övergången från endast en marknad, OMXS30, till en korg av marknader påbörjats. Konkret innebär det att en del av det förvaltade kapitalet förts över till ett amerikanskt depåkonto, i USD, vilket hittills gett ett lite plus då dollarn fortsatt att stärkas. Andelsvärdet steg med +0.1% jämfört med förra fredagen, till 215.0829 . Sedan årsskiftet har andelsvärdet ökat med +17.9%. Intervallet för OMXS30 avseende sålda optioner ligger på 1450-1700. I närheten av de indexnivåerna krävs justeringar av befintliga positioner.

Att sälja optioner är en rätt lågintensiv verksamhet och det gäller att ha tålamod och sakta men säkert ta hem optionspremierna. Räkna med upp till två veckor innan nästa avslutade affär, beroende på hur börsen utvecklas.

Placeringsstrategin Onsdagsfonden OMX kommer att byta namn nästa vecka, då OMXS30 blir en av många marknader som jag säljer optioner i. Återkommer i ämnet!

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är upp +9.7% sedan årsskiftet efter en vecka på +1.1%. Inga förändringar av fonder är aktuella.

Trendindikatorn

Trenden för OMXS30 enligt Onsdagsfondens trendindikator är fortsatt positiv. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2015-08-07Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 fortsatte sjunka i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på drygt+/-3.2% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2015-08-07

Exit

Aktuell Chandelier-exit för Onsdagsfonden PPM är 1512.00, vilket är 7.2% under veckans stängningskurs. Exiten började beräknas denna vecka då köp av Avanza Zero gjordes, och baserades då på veckans högsta notering samt aktuellt värde på ATR. En högre högsta notering sedan köp samt en lägre volatilitet gör att exiten flyttas uppåt.

En veckostängning under Chandelier-exiten innebär att man säljer av placeringen. Exitnivån flyttas upp i takt med högre högsta-noteringar och/eller lägre Average True Range (lägre volatilitet), men aldrig ned. Förr eller senare kommer alltså exitnivån att träffas vid en nedgång.

Den stora bilden

Trendindkatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2015-08-07

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.