Veckorapport vecka 31 2015

Veckan inleddes med en svag kursutveckling, men sedan var det återhämtning som gällde och Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde +0.2% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är uppgången +10.3%.

Rapporter för det andra kvartalet är  nu i stort sett överspelade och nu blir det nog mer fokus på makroekonom i det finansiella nyhetsflödet. Ska vi gissa på ämnen som räntehöjningar, Greklands skuldsituation och USA:s lånebehov med tillhörande tak?

yellen

Onsdagsfonden OMX

För Onsdagsfonden OMX var veckan händelselös och andelsvärdet oförändrat jämfört med förra fredagen, 214.7502. Sedan årsskiftet har andelsvärdet ökat med +17.7%. Intervallet för OMXS30 avseende sålda optioner ligger på 1450-1700. I närheten av de indexnivåerna krävs justeringar av befintliga positioner.

Att sälja optioner är en rätt lågintensiv verksamhet och det gäller att ha tålamod och sakta men säkert ta hem optionspremierna. Räkna med upp till tre veckor innan nästa avslutade affär, beroende på hur börsen utvecklas.

Jag ligger i startgroparna för att utöka portföljen med marknader i råvaror, valutor och räntepapper.

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är upp +8.4% sedan årsskiftet efter en vecka på +1.4%. Inga förändringar av fonder är aktuella.

Trendindikatorn

Trenden för OMXS30 enligt Onsdagsfondens trendindikator är fortsatt positiv. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2015-07-31Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 sjönk i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på knappt +/-3.4% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2015-07-31

Exit

Aktuell Chandelier-exit för Onsdagsfonden PPM är 1493.11, vilket är 7.6% under veckans stängningskurs. Exiten började beräknas denna vecka då köp av Avanza Zero gjordes, och baserades då på veckans högsta notering samt aktuellt värde på ATR.

En veckostängning under Chandelier-exiten innebär att man säljer av placeringen. Exitnivån flyttas upp i takt med högre högsta-noteringar och/eller lägre Average True Range (lägre volatilitet), men aldrig ned. Förr eller senare kommer alltså exitnivån att träffas vid en nedgång.

Den stora bilden

Trendindkatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2015-07-31

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.