Veckorapport vecka 30 2015

En vecka i rekylens tecken, där kurserna föll tillbaka efter en positiv inledning. Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde -1.4% jämfört med stängningskursen förra veckan. Sedan årsskiftet är uppgången +10.1%.

Rapporter för det andra kvartalet har strömmat in och överlag gett kraftiga kursreaktioner. Greklandsdramat utspelar sig nu i mer undanskymda sammanhang.

Onsdagsfonden OMX

För Onsdagsfonden OMX avslutades inga positioner i veckan, men ett par nya togs, med utfärdad säljoption och en så kallad covered put. Andelsvärdet är i stort sett oförändrat jämfört med förra fredagen, 214.7502. Sedan årsskiftet har andelsvärdet ökat med +17.7%. Intervallet för OMXS30 avseende utfärdade optioner ligger på 1450-1700. I närheten av de indexnivåerna krävs justeringar av befintliga positioner.

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är upp +6.7% sedan årsskiftet efter en vecka på +0.1%. Då trendindikatorn visar positiv trend denna andra vecka efter tidigare exit blir det byte till aktiefond och följande order läggs idag till Pensionsmyndigheten:

fondbeställning 2017-07-25

Trendindikatorn

Trenden för OMXS30 enligt Onsdagsfondens trendindikator är fortsatt positiv. Utvecklingen för fler marknader, börser som råvaror, finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2015-07-24Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 var i stort sett oförändrat i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på knappt +/-3.5% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2015-07-24

Exit

Onsdagsfonden PPM byter till aktefond och en Chandelier-exit börjar beräknas nästa vecka.

En veckostängning under Chandelier-exiten innebär att man säljer av placeringen. Exitnivån flyttas upp i takt med högre högsta-noteringar och/eller lägre Average True Range (lägre volatilitet), men aldrig ned. Förr eller senare kommer alltså exitnivån att träffas vid en nedgång.

Den stora bilden

Trendindkatorn för OMXS30 under de senaste 10 åren.

OMX STOCKHOLM 30 10 years 2015-07-24

2 tankar om “Veckorapport vecka 30 2015

 1. Nu spökar börsen igen.

  ”Börskris spökar åter i Kina – otroligt nervöst” kan man läsa på SVD Näringsliv.

  Det är ibland ganska skönt att det finns en viss inbyggd fördröjning när man byter fonder.
  Nu, måndag 14:48, står OMX-S på -1,42%.

  En nedgång som är skön att slippa börja veckan med om man köpt en indexfond som tar minst 1 dag på sig för köp vill säga. 🙂

  • Haha, ja så är det! Det ligger i marknadens natur att man ibland ser sig ha tur och ibland otur med sin tajming. Över en längre tid tenderar det att jämna ut sig.

Kommentarer är stängda.