Halvårsrapport 2015

Det första halvåret var trenden för Stockholmsbörsens OMXS30-index huvudsakligen stabilt positiv, vilket är en god miljö för trendföljande placeringsstrategier. Turbulensen i Grekland ledde till en skakig juni där börserna i framför allt Europa sjönk rejält i slutet av månaden. Placeringsklubben Onsdagsfonden har haft ett starkt halvår, där andelsvärdet sedan årsskiftet ökat med 15,1 % till 209,9991. Det årliga målet om 15 % avkastning är därmed redan uppnått. Börsnedgången de senaste veckorna kan komma att sätta press på portföljen om index sjunker ned mot indexnivån 1470. Då behöver positioner justeras, vilket kortsiktig minskar möjligheten till fortsatt avkastning och även kan medföra tillfälliga mindre förluster.

Stockholmsbörsens OMXS30-index steg under perioden med 5,3 %, efter att ha legat nära +20% tidigare under halvåret.

OMX STOCKHOLM 30 H1 2015

Placeringsklubben har inte som mål att alltid slå index; starka börsår kommer index säkerligen att överstiga placeringsklubbens avkastning. Över tid är förstås placeringsklubbens mål inriktat på att slå index. Utöver avkastningsmålet är det viktigaste att trygga en jämn och stabil avkastning där andelar kan säljas utan att man behöver vänta ut en börsnedgång.

Den starka utvecklingen för placeringsklubben Onsdagsfonden under perioden förklaras av att utfärdade säljoptioner snabbt har kunnat köpas tillbaka enligt plan, utan att kursrekyler medfört behov av justeringar. Det har varit gynnsamt för omsättningshastigheten, då positioner kunnat stängas snabbare än vanligt, och antalet positioner har därför varit högre än normalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.