Veckorapport vecka 21 2015

Veckan innebar en bred uppgång på Stockholmsbörsen där OMXS30-index slutade på +2.0% jämfört med stängningskursen förra fredagen. Sedan årsskiftet är uppgången +12.6%.

Onsdagsfonden OMX

För Onsdagsfonden OMX kunde ännu en utfärdad säljoption stängas, vilket realiserade en vinst som ökade på andelsvärdet med +1.0% till 207.08. Sedan årsskiftet har andelsvärdet ökat med +13.5%.

Onsdagsfonden PPM

Onsdagsfonden PPM är upp +13.2% sedan årsskiftet efter en vecka på +/- 0%. Trendindikatorn visar fortfarande positiv trend efter exiten för två veckor sedan, och det är signalen till att åter köpa in sig i aktiefonden Avanza Zero. Följande order läggs idag till Pensionsmyndigheten:

fondbyte 2015-05-24

Trendindikatorn

Den längre veckotrenden för OMXS30 enligt Onsdagsfondens trendindikator är fortsatt positiv. Utvecklingen för fler marknader finns redovisade på sidan Marknadstrender.

OMX STOCKHOLM 30 2015-05-22

Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Att den längre trenden för OMXS30 enligt trendindikatorn är positiv innebär att:

  • Det är grönt ljus för insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder.
  • Månadssparande lägger man i aktiefonden eller aktier.

Volatilitet

En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 sjönk i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på knappt +/-3.2% givet utvecklingen de senaste 12 veckorna.

OMX STOCKHOLM 30 ATR 2015-05-22

Exit

Onsdagsfonden PPM förvaltas enligt trendindikatorn i kombination med en så kallad Chandelier-exit. En ny exit kommer att börja beräknas efter nästa vecka, då aktiefonden köps in igen. Skulle trendindikatorn slå om till negativ kommer det att direkt trigga en exit.

En veckostängning under Chandelier-exiten innebär att man säljer av placeringen. Exitnivån flyttas upp i takt med högre högsta-noteringar och/eller lägre Average True Range (lägre volatilitet), men aldrig ned. Förr eller senare kommer alltså exitnivån att träffas vid en tillräckligt djup rekyl eller trendvändning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.