Förtydligande till veckorapporten vecka 19 2015

kritik

Jag har fått en del konstruktiv och nyttig kritik av min senaste veckorapport, och det är bara att hålla med om att jag skrivit den otydligt. Tack för konstruktiv återkoppling, och nu ett försök att förtydliga.

 1. Onsdagsfondens trendindikator är fortfarande positiv, vilket innebär att den identifierar rådande börstrend som positiv för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Med andra ord är det fritt fram för nya placeringar i aktier och aktiefonder.
 2. Man kan använda trendindikatorn med eller utan den exitmetod jag tillämpar. Till exempel köp när trenden är upp och sälj när den slår om till neutral eller negativ. Jag rekommenderar dock att man har en exitmetod, som man mycket väl kan designa själv, för att tydligare styra befintliga placeringars risk och vinstmål. Exitmetoden ska då vara frikopplad från en entrymetod som till exempel trendindikatorn.
 3. Onsdagsfonden PPM följer Onsdagsfondens exitmetod, och därför byter jag i helgen från aktiefond till räntefond då exitnivån underskreds.
 4. Om trendindikatorn är positiv om två veckor kommer jag att byta tillbaka till aktiefond i Onsdagsfonden PPM.
 5. Onsdagsfonden OMX har sin egen placeringsstrategi, som förvisso utnyttjar trendindikatorn och exitmetoden, men där det kan finnas ett antal placeringar i optioner samtidigt, alla med sin egen exitnivå. Jag redovisar normalt inte vilka placeringar jag gör där, endast resultatet av dem.
 6. Med övriga sparande menar jag min tjänstepension och privata pensionssparande, som förvaltas enligt Onsdagsfonden PPM. Det kan jag låta bli att blanda in i kommande rapporter, så slipper vi den förvirringen. 🙂

6 tankar om “Förtydligande till veckorapporten vecka 19 2015

 1. Mycket bra blogg, följt den ett längre tag. Den känns diametralt motsatt till Rikatillsammans som jag också följer.
  Bra förtydligande av förra posten, det behövdes.

 2. Tusen tack för att du förtydligade.
  Nu blev jag lite klokare och fick några tankar om vad jag vill lära mig mer om.
  Mvh/ Ann

 3. Tack för förklaringen – innebär detta alltså att du har en ny exitstrategi? För förut var den väl att du gick ur börsen när indikatorn slog om?

  • Hej Karl,

   Ja, det är rätt, jag har lagt till en ny exitstrategi för att få en bättre kontroll på risk och avkastningsmål.

 4. Tycker också veckorapport v19 blev lite otydlig och var tvungen att läsa om den en gång för att förstå hur du handlade. Det som förvirrande är att du skriver bl.a. ”Därför byter jag från aktiefond till räntefond i Onsdagsfonden PPM och mina övriga sparanden.” medan du några meningar innan skriver ”Grönt ljus för insättningar….”.

  • Hej Nameless,

   Tack för värdefull återkoppling. Jag håller med full och helt om dina synpunkter. Hoppas att mitt försök till förtydligande gjorde nytta.

Kommentarer är stängda.