Efter en vecka med rätt så tvära kast stängde Stockholmsbörsens OMXS30-index +0.2% högre än stängningskursen förra fredagen. Sedan årsskiftet är uppgången +13.7%.
Den största dramatiken utspelar sig fortsatt på valuta- och penningmarknaderna, där den amerikanska dollarn fortsätter sitt segertåg och euron sjunker tillbaka. I USA förbereder man sig på räntehöjningar, medan Europa nyligen börjat med så kallade kvantitativa lättnader och räntesänkningarna fortsätter.
För Onsdagsfonden OMX kunde ett par positioner i utfärdade säljoptioner stängas, vilket knuffade upp andelsvärdet med +1.8% till 195.07. Sedan årsskiftet har andelsvärdet ökat med +6.9%.
Onsdagsfonden PPM är upp +12.4% sedan årsskiftet efter en vecka på -0.5%. Ingen förändring av fondinnehavet är aktuell.
Den längre veckotrenden för OMXS30 enligt Onsdagsfondens trendindikator är fortsatt positiv. Onsdagsfondens Chandelier-exit ligger kvar på 1610.85; mer information sist i veckorapporten
Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.
Att den längre trenden för OMXS30 enligt trendindikatorn är positiv innebär att:
- Det är grönt ljus för insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder.
- Den egna blandfonden ska ligga helt placerad i en aktiefond.
- Månadssparande lägger man i aktiefonden eller aktier.
Trendindikatorn för den amerikanska börsens S&P 500 är fortsatt positiv.
Trendindikatorn för Light Sweet Crude Oil (WTI).
Euron fortsätter sjunka gentemot den amerikanska dollarn.
En titt på volatiliteten visar att Average True Range för OMXS30 sjönk i veckan, och att det för kommande börsvecka skulle vara normalt med en rörelse på +/-2.6 % givet utvecklingen de senaste 12 veckorna.
Aktuell Chandelier-exit för nuvarande trend i OMXS30 är 1610.85, oförändrat sedan förra veckan då ingen ny högsta kurs noterades och volatiliteten inte sjönk särskilt mycket. En fredagsstängning under Chandelier-exiten skulle innebära att man säljer av de placeringar man införskaffade när trenden startade. Exitnivån flyttas upp i takt med högre högsta-noteringar och/eller lägre Average True Range (lägre volatilitet), men aldrig ned. Förr eller senare kommer alltså exitnivån att träffas vid en tillräckligt djup rekyl eller trendvändning.