Årsrapport 2014

Då lägger vi 2014 till handlingarna. Stockholmsbörsens OMXS30-index steg 9.9%, i en huvudsakligen stabil positiv trend som innehöll tre större rekyler. En subjektiv bedömning är att rekylerna var snabbare och kraftfullare än genomsnittligt.

OMX STOCKHOLM 30 2014-12-30

 

Onsdagsfondens trendindikator har signalerat för positiv trend, med undantag av två kortare tillfällen.

Onsdagsfonden PPM har haft ett mediokert år, med en värdeökning på +3.6%. Fonden har legat placerad i Avanza Zero med undantag för de två perioder när trendindikatorn visade neutral trend. Dessa två byten har dragit ned resultatet, men den kostnaden ska man se som en försäkring mot vad som kunde blivit en mer utdragen och djup nedgång.

För Onsdagsfonden OMX var 2014 ännu ett framgångsrikt år där andelsvärdet steg med +23.3%. Målet om 15% avkastning är därmed ännu en gång uppnått med marginal. Placeringsstrategin med trendföljning i kombination med utfärdade indexoptioner har haft en gynnsam miljö under framför allt det första halvåret, med stabil trend och låg volatilitet.

Nu ser jag fram mot ett spännande och förhoppningsvis framgångsrikt år för Onsdagsfonden. En nyhet för året är att jag kommer att arbeta aktivt med den så kallade Chandelier-exiten för att avgöra när en placering ska avyttras. Konkret innebär det att jag utökar veckorapporterna med exitnivå för OMXS30-index, baserat på högsta kursnotering sedan pågående trend startade. Mer om detta i årets första veckorapport.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.