Veckorapport vecka 44 2014

Då var ordningen återställd, efter några galna veckor på världens börser. OMXS30 är nu i stort sett tillbaka på toppnivån som noterades den 19 september, efter ytterligare en rallyvecka där index stängde på +4.0% jämfört med förra fredagens stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +6.0%. Den längre veckotrenden enligt Onsdagsfondens trendindikator har nu slagit om till positiv.

OMX STOCKHOLM 30 2014-10-27

 

Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend.

Att den längre trenden för OMXS30 enligt trendindikatorn är positiv innebär att:

  • Det är grönt ljus för insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder.
  • Den egna blandfonden ska ligga helt placerad i en aktiefond.
  • Månadssparande lägger man i  aktiefonden.

Det har för många inte varit enkelt att följa sin placeringsstrategi de senaste veckorna. Trendföljare och andra typer av aktiva placerare har haft det jobbigt med kursrusningarna upp och ned. De som klarat sig bäst är de som suttit still och/eller också kanske köpte på sig extra fondandelar och aktier under nedgångsfasen. Riktigt kortsiktiga placerare har också haft en bra miljö att arbeta i, med stora svängningar. Att vi skulle få se en gummisnoddseffekt av denna dignitet var det nog få som trodde; det är alltid enklast att analysera i backspegeln. För trendföljande strategier är det bara att konstatera att vi gått igenom en period av ytterst ogynnsamma prisutvecklingar, och att de mekanismer vi tillämpar för att skydda vårt kapital denna gång har kostat på i form av upprepade ut- och ingångar. Det tillhör spelet, och det är bara att ta nya tag.

För Onsdagsfonden OMX kunde en position med utfärdad säljoption avslutas med vinst och andelsvärdet ökade med +1.1% till 175.37. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +18.5%.

Onsdagsfonden PPM är ned -2.4 % sedan årsskiftet. Då trendindikatorn åter visar positiv trend ska allt innehav ligga i aktiefond. Följande order läggs idag till Pensionsmyndigheten:

ppm_order_2014-11-01

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.