Veckorapport vecka 38 2014

En riktigt positiv vecka på världens börser, där köparna klart övervägde säljarna så gott som varje dag. Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde på starka +2.4% jämfört med förra fredagens stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +6.6%. Den längre veckotrenden enligt Onsdagsfondens trendindikator för OMXS30 är fortsatt positiv.

OMX STOCKHOLM 30 2014-09-19

 

Trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend. Att den längre trenden för OMXS30 enligt trendindikatorn är positiv innebär att det är grönt ljus för insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska ligga helt placerad i en aktiefond. Månadssparande ska också läggas i aktiefond.

För Onsdagsfonden innebar veckan både plus och minus. Börsuppgången gjorde att befintliga utfärdade säljoptioner i OMXS30 kunde avyttras med god vinst, samtidigt som den utfärdade köpoptionen fick justeras med förlust. Totalt ökade andelsvärdet med +1.4% till 178.32.  Sedan årsskiftet har andelsvärdet för Onsdagsfonden stigit med +20.5%.

Onsdagsfonden PPM ökade med +2.5% i veckan och har sedan årsskiftet stigit med +6.9%. Inga förändringar av fondinnehaven är aktuella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.