Veckorapport vecka 37 2014

En vecka med rätt små svängningar fram och tillbaka. Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde återigen på +/-0.0% jämfört med förra fredagens stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +4.2%. Den längre veckotrenden enligt Onsdagsfondens trendindikator för OMXS30 är fortsatt positiv.

OMX STOCKHOLM 30 2014-09-12

Som synes provar jag ett nytt analysprogram, där trendindikatorn visas med värdet 1 vid positivt trend, 0 vid neutral och -1 vid negativ börstrend. Att den längre trenden för OMXS30 enligt trendindikatorn är positiv innebär att det är grönt ljus för insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska ligga helt placerad i en aktiefond. Månadssparande ska också läggas i aktiefond.

För Onsdagsfonden var veckan återigen lågintensiv och andelsvärdet i stort sett oförändrat på 175.86.  Sedan årsskiftet har andelsvärdet för Onsdagsfonden stigit med +18.8%. Den utfärdade vaggans tak på 1410 för OMXS30 kan möjligen behöva justeras om börsen går upp kommande vecka. I övrigt är utsikterna för en värdeökning inom snar framtid stabilt positiva.

För Onsdagsfonden PPM kan jag inte redovisa utvecklingen då Pensionsmyndigheten gör underhållsarbete på sina system. Inga förändringar av fondinnehaven är aktuella.

4 tankar om “Veckorapport vecka 37 2014

 1. Hej!

  Är väldigt imponerad av ditt projekt och har läst din blogg ett tag nu. Däremot har jag sökt i bloggen och inte riktigt förstått hur grafen ger dig en neutral- eller negativ trend. Är det när de korta medelvärdena buntar ihop sig och blir negativa? Kan man få en kort förklaring/ alt länk till info? 🙂

  Må väl!

  • Hej Olof,

   Tack för uppskattningen! Trendindikatorn är en samling av glidande medelvärden, sex med korta perioder och sex med längre. När de längre medelvärdena, som enligt upphovsmannen Daryl Guppy ger en bild av hur mer långsiktiga placerare – investerare – agerar, alla pekar uppåt och de kortare medelvärden, som visar hur kortsiktiga placerare- traders – agerar, alla ligger ovanför investerarmedelvärdena är trenden positiv. Omvänt är trenden negativ om investerarmedelvärdena alla pekar nedåt och alla tradermedelvärden ligger under investerarmedelvärden.

   Om inget av dessa lägen gäller så visar trendindikatorn neutral, oklar, trend.

 2. Hej!
  Mycket intresserad av att veta hur du fick ProRealTime.com att visa poitiv, neutral samt negativ trend. Jag förstår att du måste ha programmerat en egen indikator men jag tänkte att jag kunde slippa uppfinna hjulet igen.

  Tack för en mycket intressant blogg!

  • Hej Daniel,

   Tack för visad uppskattning! Jag återkommer ikväll med ett inlägg om hur jag byggde trendindikatorn i ProRealTime.com.

Kommentarer är stängda.