Veckorapport vecka 36 2014

En svag avslutning veckans sista dag innebar att Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde på +/-0.0% jämfört med förra fredagens stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +4.2%. Den längre veckotrenden enligt Onsdagsfondens trendindikator för OMXS30 är fortsatt positiv.

omx_weekly_2014-09-05

 

Att den längre trenden för OMXS30 enligt trendindikatorn är positiv innebär att det är grönt ljus för insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska ligga helt placerad i en aktiefond. Månadssparande ska också läggas i aktiefond.

För Onsdagsfonden var veckan återigen händelselös och andelsvärdet slutade oförändrat på 175.92. Utvecklingen de senaste veckorna har varit ungefär lika spännande som att se färg torka…

se_färg_torka

 

Perioder av lågintensiv action måste man som placerare klara av, även om det kan vara frustrerande. Det är den långsiktiga värdeutvecklingen som räknas, inte att vinna varje vecka.

Sedan årsskiftet har andelsvärdet för Onsdagsfonden stigit med +18.9%. Den utfärdade vaggan, med lösennivåer på 1320 respektive 1410 för OMXS30 kommer att kunna stängas med god vinst inom två veckor, om inte ytterligare justeringar behöver göras. Sådana justeringar innebär i praktiken att en utfärdad option köps tillbaka och en ny utfärdas, på högre eller lägre lösenpris och eventuellt i en senare lösenmånad. Justeringen medför en kortsiktig förlust och eventuellt att vinsterna skjuts framåt fyra till fem veckor.

Onsdagsfonden PPM är upp +5.5% sedan årsskiftet efter en vecka på +1.1%. Inga förändringar av fondinnehaven är aktuella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.