Veckorapport vecka 35 2014

En vecka med både plus och minus på börserna världen över. Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde på +0.5% jämfört med förra fredagens stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +4.2%. Den längre veckotrenden enligt Onsdagsfondens trendindikator för OMXS30 är fortsatt positiv.

omx_weekly_2014-08-29

Att den längre trenden för OMXS30 enligt trendindikatorn är positiv innebär att det är grönt ljus för insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska ligga helt placerad i en aktiefond. Månadssparande ska också läggas i aktiefond.

För Onsdagsfonden var veckan händelslös och andelsvärdet slutade oförändrat på 175.92. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +18.9%. Den utfärdade vaggan, med lösennivåer på 1320 respektive 1410 för OMXS30 kommer att kunna stängas med god vinst inom tre veckor, om inte ytterligare justeringar behöver göras. Sådana justeringar innebär i praktiken att en utfärdad option köps tillbaka och en ny utfärdas, på högre eller lägre lösenpris och eventuellt i en senare lösenmånad. Justeringen medför en kortsiktig förlust och eventuellt att vinsterna skjuts framåt fyra till fem veckor. Onsdagsfonden PPM är upp +4.4% sedan årsskiftet efter en vecka på -0.8%. Inga förändringar av fondinnehaven är aktuella.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.