Veckorapport vecka 34 2014

De flesta börserna världen över tog kliv uppåt under veckan och Stockholmsbörsen stängde på starka +2.2%% jämfört med förra fredagens stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +3.7%.

Den längre veckotrenden enligt Onsdagsfondens trendindikator för OMXS30 har nu slagit om till positiv. Det visar sig nu också att den redan innan förra veckan slog om till positiv, vilket är en smula förvånande… Förklaringen är med stor säkerhet att den kursdata jag abonnerar på korrigerades under förra veckan, och det var ju verkligen nära att trendindikatorn slog om till positiv redan förra helgen då jag senast beräknade den . Hur irriterande detta än kan vara spelar det i det långa loppet mindre roll, då plus och minus på grund av små avvikelser i kursdata kommer att ta ut varandra.

omx_weekly_2014-08-22

 

Att den längre trenden för OMXS30 enligt trendindikatorn nu är  positiv innebär att det är grönt ljus för insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska ligga helt placerad i en aktiefond. Månadssparande ska också läggas i aktiefond. Man får ha tålamod med att det ibland uppstår dessa situationer med ett steg tillbaka och ett steg fram i trendföljande strategier.

För Onsdagsfonden innebar veckans uppgång att den utfärdade vaggans köpoption behövde korrigeras, vilket realiserade en mindre förlust. Andelsvärdet sjönk med  -0.5% till 175.92. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +18.9%. Den utfärdade vaggan, med nivåer på 1320 respektive 1420 för OMXS30 kommer att kunna stängas med god vinst inom fyra veckor, om inte ytterligare justeringar behöver göras.  Sådana justeringar innebär i praktiken att en utfärdad option köps tillbaka och en ny utfärdas, på högre eller lägre lösenpris och ofta i en senare lösenmånad. Justeringen medför en kortsiktig förlust och att vinsterna skjuts framåt fyra till fem veckor.

Onsdagsfonden PPM är upp +5.2% sedan årsskiftet efter en vecka med oförändrat andelsvärde. Då trendindikatorn slagit om till positiv skickas idag följande order till Pensionsmyndigheten:

ppm_order_2014-08-23

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s