Veckorapport vecka 33 2014

Efter en rejäl återhämtning i måndags och sedan varannandagsbörs var det idag fredag dukat för en riktigt stark börsvecka, men så kom nyheten om upptrappat krigsskrammel i Ukraina och vips, så var dagens uppgång utraderad.

convoy

Trots allt slutade Stockholmsbörsen på +1.6%% jämfört med förra fredagens stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +1.5%.

Den längre veckotrenden enligt Onsdagsfondens trendindikator för OMXS30 är fortsatt neutral, men det var på en hårsmån. Med en uppgång idag hade indikatorn åter blivit positiv. Det viktiga för mig som trendföljare är att agera efter vad indikatorn säger, och inte börja fundera på sannolikheten för att den skulle visa någon sanning över den framtida utvecklingen. Trendföljning handlar verkligen inte om förutsägelser, utan om att systematiskt placera för att dra nytta av trender.

omx_weekly_2014-08-15

Att den längre trenden för OMXS30 slagit om till neutral efter positiv innebär att det är rött ljus för insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska ligga helt placerad i en räntefond. Månadssparande ska också läggas i räntefond, alternativt i sparkonto.

För Onsdagsfonden innebar veckans uppgång att att en position i utfärdad säljoption kunde stängas med vinst, vilket knuffade upp andelsvärdet med +1.9% till 176.73. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +19.4%. Kvar i portföljen är en utfärdad så kallad vagga, med både en utfärdad sälj- och köpoption. Antingen kan denna stängas i sin helhet med god vinst inom de närmaste tre veckorna, eller så kommer ett av ”benen” att behöva justeras, vilket kortsiktigt drar ned värdet något.

Onsdagsfonden PPM är upp +5.2% sedan årsskiftet efter en vecka på +1.7%. Inga förändringar av fondinnehaven är aktuella.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.