Veckorapport vecka 29 2014

Mitt bland alla ruskigheter som händer i världen känns det lite futtigt att hålla på med privatekonomiska funderingar. Men jag väljer att fortsätta med mitt normala liv, samtidigt som jag lider med alla som drabbas av världens konflikter. Som enskild individ kan man inte påverka de stora händelserna i världen, men man kan se till att man gör sitt bästa för att skapa en trevlig omgivning runt omkring sig. Njut av livet och allt omkring dig, stressa av i trafiken, engagera dig i dina barns lekar och funderingar, var en god vän och schysst medmänniska, ha respekt för naturen vi lever i. Sunt förnuft helt enkelt, som alla kan tillämpa och på så sätt bidra till en tolerant och glädjerik tillvaro, där ledordet är respekt.

Nåväl, Stockholmsbörsen hade en riktig berg-och-dalbana i veckan, där kurserna slog ordentligt både upp och ned. Det är förstås naturligt att det blir svängningar när vi befinner oss i den intensivaste rapportperioden och det är mängder med information att smälta och stoppa in i värderingskalkylerna!  Det blir också tydligt hur mycket ett indextungt företag som Ericsson idag påverkar ett smalt index som OMXS30.

OMXS30-index stängde upp med +1.8% jämfört med förra veckans stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +4.1%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortsatt positiv enligt Onsdagsfondens trendindikator, och den kortare dagstrenden är fortsatt neutral.

omx_weekly_2014-07-18

 

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus att behålla och göra nya insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska med andra ord ligga helt placerad i en aktiefond. Den kortare dagstrenden är mer ”fladdrig” och kan bara bedömas efter om den bekräftar den längre trenden eller om den pekar åt motsatt håll, vilket är en varningssignal.

När kurserna dansar upp och ned på detta vis är det extra skönt att koncentrera sig på veckotrenden och därmed undvika att stirra sig blind på enskilda dagar. Veckodata är verkligen ett skönt filter för att se det större rörelserna.

För Onsdagsfonden stängdes idag två positioner i utfärdade säljoptioner vilket knuffade upp andelsvärdet med +1.5% till 172.60. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +16.6%.

Onsdagsfonden PPM är upp +6.7% sedan årsskiftet efter en vecka på +1.4%. Inga ändringar av fonder är aktuella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s