Veckorapport vecka 26 2014

Lite oro uppstod på börserna, och vi fick för ovanlighetens skull en dag med en större indexrörelse, -1.4%. Annars har svängningarna i aktiekurserna generellt varit små den senaste tiden. Med finansbranschens terminologi så är volatiliteten låg. Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde ned -0.5% jämfört med förra veckans stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +3.5%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortsatt positiv enligt Onsdagsfondens trendindikator, medan den kortare dagstrenden är oförändrat neutral.

omx_weekly_2014-06-27

 

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus att behålla och göra nya insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska med andra ord ligga helt placerad i en aktiefond. Den kortare dagstrenden är mer ”fladdrig” och kan bara bedömas efter om den bekräftar den längre trenden eller om den pekar åt motsatt håll, vilket är en varningssignal.

För Onsdagsfonden Sundry avslutades inga positioner och andelsvärdet slutade i stort sett oförändrat på 168.48. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +13.8%.

Onsdagsfonden PPM är upp +6.3% sedan årsskiftet efter en vecka på -0.4%. Inga ändringar av fonder är aktuella.