Veckorapport vecka 23 2014

Veckan präglades av väntan på beskedet från den europeiska centralbanken ECB om ränta och stimulansåtgärder. Efter att beskedet kom i torsdags backade Stockholmsbörsen, som sedan var stängd på Nationaldagen.

svenska_flaggan

De flesta av börserna i Europa och USA handlades med klart högre kurser i fredags. Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde ned -0.8% jämfört med förra veckans stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +4.4%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortsatt positiv enligt Onsdagsfondens trendindikator, liksom den kortare dagstrenden.

omx_weekly_trendindikator

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus att behålla och göra nya insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska med andra ord ligga helt placerad i en aktiefond. Den kortare dagstrenden är mer ”fladdrig” och kan bara bedömas efter om den bekräftar den längre trenden eller om den pekar åt motsatt håll, vilket är en varningssignal.

För Onsdagsfonden Sundry var veckan händelselös och andelsvärdet oförändrat på 164.33. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +11.0%.

Onsdagsfonden PPM är upp +8.2% sedan årsskiftet efter en vecka på +0.3%. Inga ändringar av fonder är aktuella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.