Veckorapport vecka 22 2014

Den positiva trenden för de flesta av världens börser är fortsatt stark och Stockholmsbörsens OMXS30-index stängde upp +0.7% jämfört med förra veckans stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +5.2%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortsatt positiv enligt Onsdagsfondens indikator, liksom den kortare dagstrenden.

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus att behålla och göra nya insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska med andra ord ligga helt placerad i en aktiefond. Den kortare dagstrenden är mer ”fladdrig” och kan bara bedömas efter om den bekräftar den längre trenden eller om den pekar åt motsatt håll, vilket är en varningssignal.

För Onsdagsfonden Sundry innebar veckan stängning av ytterligare en position, vilket realiserade en förlust och sänkte andelsvärdet med -0.6% till 164.33. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +11.0%.

Anledningen till förlusten är att en utfärdad så kallad vagga, med både en utfärdad köpoption och säljoption behövde justeras efter den senaste tidens uppgång. Köpoptionens lösenpris hamnade för nära aktuellt index och jag ”rullade” den genom att utfärda en ny med högre lösenpris och senare lösenmånad. Den första utfärdade köpoptionen köptes tillbaka med ett högre pris än vad den såldes för, därmed blev det en förlust. Totalt sett kommer ändå vaggan att gå med vinst. Portföljens övriga innehav består av utfärdade säljoptioner i OMXS30, vars värde minskar kontinuerligt i takt med att tiden går och börsen stiger.

Onsdagsfonden PPM är upp +7.9% sedan årsskiftet efter en vecka på +0.3%. Inga ändringar av fonder är aktuella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.