Veckorapport vecka 19 2014

Stockholmsbörsens OMXS30-index backade i veckan -0.4%  jämfört med förra veckans stängning. Sedan årsskiftet är index upp med +1.6%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortsatt positiv enligt Onsdagsfondens indikator, men den kortare dagstrenden har slagit om till neutral.

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus att behålla och göra nya insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den egna blandfonden ska med andra ord ligga helt placerad i en aktiefond. Den kortare dagstrenden är mer ”fladdrig” och kan bara bedömas efter om den bekräftar den längre trenden eller om den pekar åt motsatt håll, vilket är en varningssignal.

För Onsdagsfonden Sundry innebar veckan stängning av en position, vilket realiserade en vinst och gav andelsvärdet en knuff med +1.2% till 162.35. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +9.7%. Befintliga positioner utvecklas fortsatt positivt och nästa vecka kommer ytterligare en vinstgivande position att stängas.

Onsdagsfonden PPM är upp +4.8% sedan årsskiftet efter en vecka på -0.1%. Inga ändringar av fonder är aktuella.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.