Veckorapport vecka 7 2014

En bra vecka för de flesta av världens börser. OMXS30 stängde upp med starka +1.7% jämfört med förra fredagen. Sedan årsskiftet är index upp med +0.2%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortfarande positiv, och den kortare dagstrenden har nu också slagit om till positiv, från neutral.

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus att behålla och göra nya insättningar till placeringar i svenska aktier och aktiefonder. Den positiva dagstrenden bekräftar den längre trenden.

För Onsdagsfonden Sundry slutade veckan upp +1.3% till ett andelsvärde på 153.30. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +3.6%.

Onsdagsfonden PPM är ned-0.5% i år, efter en vecka på +0.6%. För att fokusera mer på den trendföljande strategin och mindre på ansträngningar att hitta marknader gör jag nu en ändring av placeringsstrategin för fonden. Framöver kommer den endast att placera i den svenska börsen, via aktieindexfonden Avanza Zero, samt  korträntefonden Spiltan Räntefond Sverige.

Min placeringsfilosofi grundar sig på att det viktigaste är att följa trenden, skydda sitt kapital och använda det effektivt. Att ha flera marknader att välja på tar energi från den. Aktiefonder är ett och samma tillgångsslag, även om man investerar i olika länder. Det saknas därför logisk anledning att anstränga sig för att arbeta med mer än en aktiefond. Skaran av så kallade PPM-rådgivare får fortsätta tuppfäktas om vem som hittar den bästa fonden i varje givet ögonblick, och börsen i Japan eller Ryssland kan gå upp 50% ett år utan att jag sover dåligt över att inte vara med på det tåget.

Genom att vara fullinvesterad i Avanza Zero när börsen är inne i en positiv trend, och snabbt växla om till en räntefond när börstrenden ser ut att vara på väg ned ska Onsdagsfonden PPM även fortsättningsvis ge ett stabilt PPM-sparande, där man slipper valutaeffekter och höga förvaltningsavgifter. Det blir därmed en blandfond i ordets rätta bemärkelse. En fördel är också att det blir lättare att följa placeringsstrategin med endast två fonder i marknadsvalet.

Den nya placeringsstrategin sjösätts med omedelbar verkan och följande order läggs idag till Pensionsmyndigheten:

ppm_order_2014-02-15

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.