Veckorapport vecka 4 2014

Veckan avslutades med en rejäl baksmälla för världens börser.  OMXS30 stängde ned med  -2.3% jämfört med förra fredagen. Sedan årsskiftet är index ned med -1.1%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortfarande positiv, men den kortare dagstrenden slog om till neutral.

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus för nya insättningar till svenska aktier och aktiefonder. Att dagstrenden är neutral är endast en liten varningssignal. Intressant att notera är de många artiklar och inlägg i massmedia och andra forum som genast börjar prata om risk för börsras och försöker hitta förklaringar till varför kurserna rör sig som de gör. Den enkla förklaringen är att börserna till syvende og sidst styrs av mänskligt beteende som långtifrån alltid är rationellt. Att kurserna backar efter en längre tids uppgång är inget ovanligt, och om det blir börsras eller en mildare rekyl är vare sig möjligt eller intressant att försöka förutspå. Det viktigaste är att systematiskt agera på vad som sker, inte vad man tror ska hända.

För Onsdagsfonden Sundry var veckan händelselös och andelsvärdet är oförändrat på 149.4. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +0.9%.

Onsdagsfonden PPM är upp +0.6% i år, efter en vecka på +0.0%. Inga förändringar i fondinnehaven är aktuella.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s