Veckorapport vecka 27 2013

Kurserna fortsatte att åka berg-och-dalbana alltmedan media kastar sig från den ena försöket till det andra om att förklara börsutvecklingen med kausala samband. Aktiepriser sätts på en marknad med efterfrågan och utbud, och drivs av förändringar i dessa. Precis som bostadspriser kan man roa sig med att försöka förutse hur priserna kommer att utvecklas, men för en köpare och säljare är det den aktuella prisförhandlingen som är intressant och ingenting anat.

Med denna utläggning summerar vi OMXS30 för veckan på +1.4%. Sedan årsskiftet är index upp med +5.7%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortsatt neutral och den kortare dagstrenden är fortsatt negativ.

Att den längre trenden för OMXS30 är neutral innebär att det är rött ljus för nya insättningar till svenska aktier och aktiefonder. Den försiktige har dragit ned på innehav i aktier och aktiefonder, kanske med hälften.

För Onsdagsfonden Sundry var veckan återigen händelselös och andelsvärdet stannade oförändrat på 128.99. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +6.0%. Nuvarande positioner utvecklas positivt, och jag har vidtagit åtgärder för att skydda mot kraftiga kursfallunder de två veckor som återstår innan positionerna stängs.

Onsdagsfonden PPM är back -0.1% i år, efter en vecka på +0.4%. Veckotrenden för den indiska börsen BSE30 har vänt upp och signalerar nu åter positiv trend, varför Franklin India Fund åter köps in.

Följande placeringsorder läggs idag till Pensionsmyndigheten:

ppm_order_2013-07-06

Annonser

One thought on “Veckorapport vecka 27 2013

  1. Ja det var tämligen defensivt må jag säga. Hade vart fint med lite exponering mot t.ex. preferensaktier (fastighetsbolagens) eller liknande i PPM systemet. Du kanske har några tips?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.