Veckorapport vecka 26 2013

Ännu en skakig vecka som inleddes och avslutades med rejäla nedgångar, som dock mer än väl kompenserades av goda uppgångar i mitten av veckan. OMXS30 slutade veckan på +1.1%. Sedan årsskiftet är index upp med +4.2%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortsatt neutral och den kortare dagstrenden är fortsatt negativ.

Att den längre trenden för OMXS30 är neutral för andra veckan i rad innebär att det är rött ljus för nya insättningar till svenska aktier och aktiefonder. Den försiktige kan också dra ned på innehav i aktier och aktiefonder, kanske med hälften. Onsdagsfonden PPM säljer också av innehavet i Avanza Zero. Mer detaljer sist i rapporten.

Kurserna kan givetvis fortsätta uppåt: att min trendindikator signalerar osäkerhet och varnar för trendomslag innebär bara en höjd risk, inte att det med säkerhet blir så. Att avyttra innehav kan mycket väl följas av återköp inom kort. De transaktionskostnader och eventuell missad kursuppgång som då följer får man se som en försäkring mot en kraftig börsnedgång.

För Onsdagsfonden Sundry var veckan återigen händelselös och andelsvärdet stannade oförändrat på 128.99. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +6.0%. Nuvarande positioner utvecklas fortsatt ansträngt men bättre i och med veckans uppgång. Inom de kommande två veckorna kommer positioner att stängas.

Onsdagsfonden PPM är back -0.5% i år, efter en vecka på -0.9%. Veckotrenden för OMXS30 är neutral för andra veckan i rad, varför innehavet i Avanza Zero avyttras.

Följande placeringsorder läggs idag till Pensionsmyndigheten:

ppm_order_2013-07-01

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s