Veckorapport vecka 24 2013

Ännu en svag vecka, där kurserna sjönk rejält innan en viss avslutande återhämtning. OMXS30 slutade veckan på -1.3%. Sedan årsskiftet är index upp med +6.6%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är positiv, men den kortare dagstrenden har slagit om till negativ.

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus för nya insättningar till svenska aktier och aktiefonder. Att dagstrenden slagit om till negativ är en lite starkare varningssignal om en möjlig trendvändning, men behöver ändå inte betyda särskilt mycket. Dagliga kursrörelser innehåller alltid mycket brus och det är veckotrenden som tydligt visar trendläget.

För Onsdagsfonden Sundry var veckan återigen händelselös och andelsvärdet stannade oförändrat på 128.99. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +6.0%. Nuvarande positioner utvecklas fortsatt positivt, även om veckans nedgång ytterligare minskade marginalerna till exitnivåer. Inom de kommande fyra veckorna kommer positioner att stängas.

Onsdagsfonden PPM är upp +1.4% i år, efter en vecka på -0.9%. Inga förändringar i fondinnehaven är aktuella, men veckotrenden för Indien har slagit om till neutral. Ytterligare en vecka i det läget innebär avyttring.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.