Veckorapport vecka 23 2013

Nervositeten tilltog på de finansiella marknaderna. OMXS30 gick i veckan kräftgång som slutade på -1.8%. Sedan årsskiftet är index upp med +8.0%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är positiv, och den kortare dagstrenden är neutral.

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus för nya insättningar till svenska aktier och aktiefonder. Att dagstrenden slagit om till neutral innebär inte mer än en varningsflagga. Anledningarna till den senaste tidens nedgång kan man alltid spekulera i, men för förvaltningen gäller att observera och agera på vad som sker, inte vad man tror ska hända. Den dagen vi bedömer att en nedåttrend startat vidtar vi åtgärder. Till dess skyddar vi vårt kapital genom att aktivt förvalta det.

För Onsdagsfonden Sundry var veckan återigen händelselös och andelsvärdet stannade oförändrat på 128.99. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +6.0%. Nuvarande positioner utvecklas fortsatt positivt, även om veckans nedgång minskade marginalerna till exitnivåer.

Onsdagsfonden PPM är upp +2.3% i år, efter en svag vecka på -1.9%. Inga förändringar i fondinnehaven är aktuella.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.