Veckorapport vecka 11 2013

En neutral börsvecka där OMXS30 steg med +0.2%. Sedan årsskiftet är index upp med +10.2%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är positiv, liksom den kortare dagstrenden.

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus för nya insättningar till svenska aktier och aktiefonder.

Den senaste tidens börsuppgång välkomnas förstås av alla som har placeringar i börsen, från aktier och fonder till pensionsförsäkringar. Även jag som trendföljande placerare uppskattar en längre tids tydlig riktning på börsen. Placeringsstrategin är bland annat till för att lämna känslorna utanför och undvika resonemang som ”nu kan det väl inte gå upp mer”. Känslor har man förstås ändå, men väntar med placeringsbeslut till dess att marknaden visat tecken på vilken riktning den vill gå.

Med tanke på de fortsatt enormt stora obalanser som finns i staters finanser världen över och hisnande arbetslöshetssiffror är det känslomässigt svårt att se börsuppgången fortsätta särskilt länge till utan rekyl. Någonstans måste de senaste decenniernas tillväxtdoping betalas igen. Vi har alla haft en fantastisk materiell utveckling som bland annat baserats på riktligt med billiga krediter. Nu ser vi tydliga tecken på att utbudet av pengar är på väg att begränsas, vilket leder till omvälvningar.

För Onsdagsfonden Sundry slutade veckan oförändrat på ett andelsvärde om 126.59. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +4.0%.

Onsdagsfonden PPM är upp +2.9% i år, efter en vecka på +0.8%. Inga förändringar i fondinnehaven är aktuella.

Annonser

2 thoughts on “Veckorapport vecka 11 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s