Veckorapport vecka 52 2012

Så har vi kommit till den sista veckorapporten för 2012, vilken kommer försenad så här i jul- och nyårstider. Året avslutades med en kort vecka där OMXS30 slutade på -0.3%. För 2012 slutade index upp med +11.8%, ett riktigt starkt börsår till slut. Den längre veckotrenden för OMXS30 är positiv, liksom den kortare dagstrenden.

Att den längre trenden för OMXS30 är positiv innebär att det är grönt ljus för nya insättningar till svenska aktier och aktiefonder.

För Onsdagsfonden Sundry slutade 2012 med en vecka av oförändrat andelsvärde om 121.71. Sedan årsskiftet har andelsvärdet backat med -1.1%.

Onsdagsfonden PPM är upp +1.8% för 2012 efter en vecka på +/- 0.0%.

De båda Onsdagsfonderna har 2012 sackat efter OMXS30 rejält, vilket jag naturligtvis är missnöjd med. Avkastningen är också synnerligen underkänd. Dock har risknivån varit under god kontroll och svängningarna betydligt mindre än för börsindex. Jag ser med stor tillförsikt fram mot 2013, då det kommer att vara fortsatt viktigt att skydda kapitalet och använda det effektivt för att hantera den turbulens som världsekonomin fortsatt befinner sig i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s