Veckorapport vecka 39 2012

Så har jag äntligen fått upp alla system och inställningar på en ny dator efter en hårddiskkrasch. Tur och hårt arbete räddade mig, inte bra rutiner för säkerhetskopieringar. Det får bli av nu!

Nåväl, i veckan som gick fick vi en rätt logisk rekyl efter tidigare kursrusningar. OMXS30 backade med -2.5% och har sedan årsskiftet stigit med +8.6%. Onsdagsfonden Sundry var oförändrad på ett andelsvärde om 122.02. Sedan årsskiftet har värdet backat med -0.9%.

Onsdagsfonden PPM är upp med +1.6% sedan årsskiftet efter en vecka på +0.7%.

Det är fortsatt oerhört svåra marknader att agera i, där centralbanker världen över på olika sätt dopar det finansiella systemet. Resultatet är ett enormt kapital som söker avkastning och där stora aktörer är väldigt snabba på hanen när det gäller köp- och säljbeslut. Resultatet är en bestående slagighet på börserna. Det är svårt att se vart det hela leder, men att vårt moderna finansiella system är utsatt för högt förändringstryck är ställt utom tvekan. Möjligen står vi inför en större förändring inom kort, eller så får vi fortsätta att lappa och laga ett tag till. Skulder kan dock inte betalas med luft hur länge som helst innan de måste börja betalas tillbaka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s