Strategiförändring

Det marknadsklimat som rått på världens börser de senaste två åren har varit fyllda av turbulens och snabba kurskast upp och ned. För trendföljande placeringsstrategier är det den sämsta av världar och det har ju märkts på Onsdagsfonden Sundry. Jag har därför beslutat att ändra placeringsstrategin för att uppnå de krav på avkastning jag har. Strategin kommer även fortsättningsvis vara baserad på att följa trenden, men istället för att placera slaviskt efter den kommer jag att använda derivat för att generera intäkter.

Kort beskrivet så handlar det om att utfärda indexoptioner för OMXS30 baserat på den trend som råder. Fördelen med denna strategi är att kurserna inte behöver stiga mycket eller ens alls för att man ska kunna utnyttja en uppgång. Man kan också klara av en mindre nedgång och ändå gå vinnande ur positionen.

Många sätter likhetstecken mellan hög risk och derivat som optioner. Det är dock helt fel: det som styr risken är hur mycket du riskerar i positionerna, inte vad du placerar i. För Onsdagsfonden Sundry blir det fortsatt starkt fokus på riskontroll och förvaltning av tagna positioner. Risknivån kommer snarare att sjunka något. Jag räknar med att den nya strategin, som träder i kraft med omedelbar verkan, kommer att ge positivt resultat inom kort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.