Veckorapport vecka 23 2012

Nationaldagsveckan hade två ansikten, där Stockholms-börsen i torsdags deltog i den globala euforin. Totalt blev det +2.0% i veckan för OMXS30. Sedan årsskiftet är index nu ned med -1.2%. Den längre veckotrenden för OMXS30 är fortsatt negativ, liksom den kortsiktigare dagstrenden. För Onsdagsfonden Sundry slutade veckan ned med -0.3% till ett andelsvärde på 121.06. Sedan årsskiftet har andelsvärdet backat med -1.6%. Portföljrisken är 0.8%, vilket är så mycket som andelsvärdet skulle falla om alla innehav utvecklades maximalt negativt och fick avyttras.

Onsdagsfonden PPM är back -1.2% sedan årsskiftet efter en vecka på +/- 0%. Inga förändringar i portföljen. Samtliga marknader som placeras i har fortsatt negativ trend.

Att ha sålt av sina aktier och fonder därför att man bedömt att trenden slagit om till negativ, för att sedan få se börsen stiga med över 3% är förstås ingen lustig känsla. Men man måste uthärda sådana situationer och se att de handlingar man utför skyddar kapitalet på lång sikt. Om börser världen över skulle hamna i ett ”Loreen-läge” resten av året, pådrivna av sedelpressar i centralbanker världen över som trycker pengar utan värde, så ska man förstås följa trenden och börja placera i aktier igen. Men inte förrän man har någon form av bekräftelse på att trenden är positiv.

Tillfälliga glädjeskutt säger inget om den fortsatta riktningen, det kan som vanligt fortsätta både uppåt och nedåt. Det som händer enstaka dagar eller till och med veckor ryms inom det så kallade bruset. Det är vad som händer i ett större sammanhang som är viktigt att agera på. För en mer långsiktig placerare är veckodiagram alltid mycket intressanta. Bilden nedan visar veckodiagram för OMXS30, där trendläget är färgmarkerat. Att följa trenden skapar möjligheter på sikt!

Annonser

One thought on “Veckorapport vecka 23 2012

  1. Ping: PPM vecka 23, 2012 | Daniel Wikman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s