Veckorapport vecka 7 2012

OMXS30 stängde med hela +3.2% i veckan och är upp +11.3% sedan årsskiftet. Veckotrenden är fortsatt neutral och dagstrenden är positiv. För Onsdagsfonden Sundry slutade veckan upp med +0.2% till ett andelsvärde på 123.54. Sedan årsskiftet har andelsvärdet stigit med +0.4%. Portföljrisken är 1.6%.

Onsdagsfonden PPM är upp +1.7% sedan årsskiftet efter en vecka på +0.4%.

Så bara man hade suttit kvar i aktiefonder så hade man kunnat avnjuta minst 10% uppgång sedan årsskiftet, vem behöver placeringsstrategier då? Tja, om man inte hade tillgång till en kristallkula så hade man då förmodligen suttit i aktiefonder en del av förra året, då börsen stängde på -14.5% och tidvis var ner betydligt mer än så. Att ha en strategi innebär att man skyddar sitt kapital och gör det möjligt att ta ut det när man vill utan att plågas av snabba värdeminskningar. Det innebär också att man inte kommer att toppa börsernas utveckling de perioder då trenden är positiv. Över tid kommer en strategi att ge en stabil avkastning, till skillnad från långsiktighetsmetoden som bara är ett sätt att göda fondbolagen med avgiftsintäkter samtidigt som man mer eller mindre förlitar sig på turen.

För PPM-marknaderna ser trendläget ut som nedan, vilket innebär att Onsdagsfonden PPM ligger placerat till 40% jämnt fördelat i Avanza Zero, Handelsbankens Latinamerikafond, Franklin India Fund, och Carnegie Rysslandsfond.  60% är fortfarande parkerat i Spiltan Räntefond Sverige. Inga ändringar i portföljen till nästa vecka.

OMXS30   (veckotrend) Neutral
Bovespa (veckotrend) Neutral
BSE30 (veckotrend) Neutral
RTS (veckotrend) Neutral
Shanghai (veckotrend) Ned
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.