Veckorapport vecka 14 2011

OMXS30 tuffar oförtrutet vidare och stängde i fredags +0.4% högre än föregående fredag. Trenden i dagsdata är nu liksom veckotrenden positiv.

För Onsdagsfonden Sundry avslutades veckan med en ”perfect storm”. För diversifierade och trendbaserade portföljer uppstår ibland dagar då allt går rätt (eller fel). Avkastningen kan då på kort tid bli väldigt starkt positiv eller negativ. Det är lätt att ta en sådan utveckling för en bristande riskkontroll, men det beror endast på att sådana fonder är utsatta för den sannolikhetskurva för avkastningar som finns i marknaderna som helhet. De flesta dagar ligger en normalavkastning på en marknad inom intervallet +/-några få procent, men över en lång tidsperiod kommer man att få uppleva dagar då avkastningen ökar eller minskar med multiplar av detta. Då kan utvecklingen kännas instabil, men över tid kommer det hela att jämna ut sig.

Nåväl, Onsdagsfonden Sundry hade i fredags en positiv ”perfect storm” och slutade den dagen upp hela +4.6%. Befintliga positioner i guld, silver olja, USD/SEK och EUR/USD hade alla en fantastisk utveckling. För veckan totalt gick fonden upp +7.5% och sedan årsskiftet är andelsvärdet upp +10.7%.  Portföljrisken är 17.1%, det vill säga, så mycket skulle andelsvärdet backa om alla positioner gick maximalt dåligt och stoppades ut.

Efter en vecka som denna är det naturligt med en rekyl, då många marknader avancerat mycket snabbt på kort tid.

För övriga resultat, se Fondresultat.

OMXS30 noterade i veckan den högsta kursen de senaste fem veckorna. Av den anledningen kommer Onsdagsfonden Duo att i morgon köpa XACT OMXS30 och Onsdagsfonden Månad köper Avanza Zero.

I Onsdagsfonden PPM visar nu den brasilianska börsen positiv trend och ett fondköp i Handelsbankens Latinamerikafond sker därför. Tyvärr vägrar PPM:s system att släppa iväg nedanstående order, och jag får därför vänta till i morgon då jag kan ringa och få en förklaring. Det känns märkligt att systemet inte kan ge mig preciserad information om exakt vad som strular, trots alla miljarder som lagts på utveckling.

2 tankar om “Veckorapport vecka 14 2011

  1. Fördröjd fondhandel
    Mellan den 12 och 14 april placeras avgiftsrabatter och arvsvinster ut på sex miljoner premiesparkonton. Under utbetalningstiden blir övrig fondhandel fördröjd. Du som vill göra ett fondbyte innan återbetalningen inleds måste lägga ett fondbyte före klockan 24.00 den 7 april.

  2. Märkligt detta. Även om fondhandeln fördröjs borde man kunna lägga in en order om fondbyte.
    Tack för inlägget.

Kommentarer är stängda.