Veckorapport vecka 12 2011

OMXS30 gjorde en formidabel rekyl och steg med hela +3.4%  i veckan. Trenden i dagsdata slog om till neutral och veckotrenden är nu åter positiv.

 Onsdagsfonden Sundry hade också en bra vecka och slutade på +0.9%. Utvecklingen av andelsvärdet sedan årsskiftet  är nu +0.4%.   Portföljrisken är 13.9%, det vill säga, så mycket skulle andelsvärdet backa om alla positioner gick maximalt dåligt och stoppades ut.

För övriga resultat, se Fondresultat.

För övriga Onsdagsfonder blir det lite ”hattigt” när veckotrenden skiftar så snabbt mellan neutral och positiv, men det är något man får tåla som trendföljande placerare. Av och till uppstår sådana här perioder med så kallade whip-saws, där positioner i portföljen snabbt skiftas beroende på att trenden slår fram och tillbaka. Det kostar lite i transaktionskostnader, men i gengäld kommer man inte att missa den större rörelsen när konsolideringsperioden är över.

För Onsdagsfonden PPM blir det aktivitet i och med att veckotrenden nu är positiv för OMXS30. Andelar köps i Avanza Zero, och de befintliga innehaven minskas med 5% vardera.

I Onsdagsfonden Duo avyttras allt innehav i XACT Bear i och med att veckotrenden för OMXS30 åter är positiv.

I Onsdagsfonden Månad sker ingen aktivitet.

Annonser

One thought on “Veckorapport vecka 12 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s