Veckorapport vecka 10 2011

OMXS30 backade med -0.9%  i veckan. Dagstrenden är fortsatt negativ, och nu har även veckotrenden slagit om från positiv till neutral. Detta får effekt på flera av onsdagsfonderna..

Onsdagsfonden Sundry backade efter förra veckans starka uppgång, och andelsvärdet sjönk med -2.4%. Utvecklingen av andelsvärdet sedan årsskiftet  är nu -0.9%.  Ordentliga nedgångar i majs, eldningsolja, eurobund (tysk obligation) och guld drog ned avkastningen . Portföljrisken är 13.0%, det vill säga, så mycket skulle andelsvärdet backa om alla positioner gick maximalt dåligt och stoppades ut.

För övriga resultat, se Fondresultat.

I Onsdagsfonden PPM avyttras nu andelarna i Avanza Zero, eftersom OMXS30 slagit om till neutral. Därmed ökas innehavet i Kina- och Rysslandsfonden, som får en fjärdedel vardera av de extra 20% som placeras i Avanza Zero när OMXS30 är i upptrend.För övriga marknader är läget oförändrat. Fondbeställningen ser ut så här:

I Onsdagsfonden Månad avyttras andelarna i Avanza Zero, eftersom börstrenden slagit om till neutral.

I Onsdagsfonden Duo avyttras andelarna i XACT OMXS30, eftersom börstrenden slagit om till neutral.

Veckans Marknad 

Veckans marknad får bli OMXS30, eftersom det inte är varje dag , eller snarare vecka, som trenden skiftar. Att trendläget övergår till neutral behöver, som grafen visar, inte nödvändigtvis betyda att den tidigare trenden kommer att ersättas av en motriktad. Men det är en varningssignal, och en trendföljande placerare ser till att agera. Om trenden återigen skulle bli positiv är det bara att ta nya positioner. Att gå ur är en billig försäkring mot att bli sittande i ett brant och/eller långvarigt kursfall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.