Veckorapport vecka 6 2011

OMXS30 slutade i stort sett oförändrat i veckan, +0.06%. Dagstrenden är enligt trendindikatorn fortsatt neutral och veckotrenden är stabilt positiv, även om de kortare tradermedelvärdena börjat närma sig de längre investerarmedelvärdena.. Onsdagsfonden Sundry slutade också oförändrat i veckan. Portföljrisken är 11.1%, det vill säga, så mycket skulle andelsvärdet backa om alla positioner gick maximalt dåligt och stoppades ut. Utvecklingen av andelsvärdet sedan årsskiftet är -3.8%.  För övriga resultat, se Fondresultat.

I Onsdagsfonden PPM sker inga ändringar då trendläget är oförändrat för samtliga marknader. I Onsdagsfonden Duo blir det inga köp av nya andelar i XACT OMXS30 på måndag, då veckans högsta notering inte var den högsta under de senaste fem veckorna, även om veckotrenden är fortsatt positiv.

Veckans Marknad 

Veckans marknad är bomull, som ju varit en del på tapeten de senaste månaderna med klädpriser och HM i fokus. Prisutvecklingen var hyggligt normal fram till sommaren 2010, men sedan exploderade den. Från ca $80 i juli 2010 till dagens $190 i en uppseendeväckande trend, inte utan reklyer dock. Bomull är en av marknaderna som Onsdagsfonden Sundry handlar, men inga positioner har tagits på länge. Det beror på att prissvängningarna varit för våldsamma, vilket gjort att minimipositionen medfört för stor risk. För att behålla riskkontrollen har jag alltså fått stå utanför en marknad i god trend, och det är ett pris man får betala för att skydda sitt kapital.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.